El mercat del lloguer turístic és un mercat força competitiu i sovint amb molt demanda. Per això hi ha molta gent que vol aprofitar aquest fet per intentar treure algun benefici mitjançant ofertes de cases de lloguer que son totalment falses. Però, com es pot evitar caure en aquest tipus de fraus?

 

Can Rajoler 112

 

Hi ha certs detalls que son indicadors de que alguna cosa no és correcte quan estam davant una oferta de lloguer turístic. Durant tot l’any arriben denúncies de turistes que han sigut víctimes d’alguna estafa quan s’han trobat que la casa de lloguer que havien reservat no era com s’esperaven o, en el pitjor dels casos, no existia. Per evitar aquestes males experiències, sense cap dubte una de les millors opcions és reservar sempre a través d’una empresa de lloguer de cases.

Efectivament, una casa de lloguer gestionada per una agència de lloguer contrastada dona les garanties de que estem reservant allò que volem i de que no ens trobarem amb sorpreses desagradables quan arribem. Refiar-se de lloguers individuals que només s’ofereixen a dubtosos llistats per Internet suposa un risc que pot derivar en problemes. En canvi, contractar amb una agència de qualitat ens permet entre d’altres coses assegurar-nos de les condicions exactes que contractem i la possibilitat de reclamar en cas de que alguna cosa no s’ajusti als termes acordats.

 

Cal Belles 031

 

Algunes reserves amb particulars que no coneixem poden exigir el pagament per avançat d’alguna quantitat. En el lloguer turístic no és aconsellable transferir diners a desconeguts, gairebé mai es podran recuperar els diners en cas de frau. Al mateix temps, quan es reserva una casa de lloguer, s’hauria de demanar sempre un acord per escrit amb totes les condicions. Tampoc està de més trucar i parlar personalment amb el propietari. Aquest punt és un altre avantatge de reservar amb una agència de lloguer: sempre hi haurà algú que respondrà de la nostra reserva.

En el lloguer turístic també ens podem refiar molt de l’experiència i valoracions d’altres clients. Llogar una casa no ha estat mai tan senzill gràcies a tots els comentaris de persones que han deixat a Internet la seva opinió. Ens convé dubtar de les propietats que no disposin d’aquest tipus de informació.