El mon de la comunicació ha canviat molt en els darrers anys. Gràcies a la tecnologia i especialment a Internet, les formes de promocionar una casa de lloguer han passat de les oficines de publicitat als telèfons intel·ligents de cada persona i és precisament aquí on els possibles clients de lloguer turístic han de trobar les campanyes de publicitat i comunicació de la teva casa de lloguer.

 

ext1_7

 

Però abans de seguir, cal analitzar quina o quines de les xarxes socials existents (Facebook, twitter, LinkedIn, Tumblr, Instagram…) són les més adients per anunciar-hi la disponibilitat de lloguer temporal de casa teva. Decidir a quins llocs de la xarxa s’ha d’estar present pot ser força confús i aclaparador. Vegem alguns aspectes que poden ajudar en la decisió.
Facebook es caracteritza per la seva popularitat. Permet una interacció directe amb els usuaris que s’interessin per la casa de lloguer i disposa de moltes eines publicitàries per fer-hi campanyes. Facebook també dona la possibilitat de construir una base de seguidors que rebran actualitzacions sobre el lloguer turístic i establiran contacte amb altres potencials clients.
Twitter destaca per el seu ritme frenètic. Es tracta d’una xarxa social on les coses passen molt ràpid i on només tens 140 caràcters per convèncer als teus seguidors, o públic en general, de la conveniència de llogar casa teva. Es molt important crear hashtags (paraules clau) per donar més visibilitat i dirigir-te al segment de clients que més interessi.

 

7
Instagram bàsicament s’enfoca a la publicació d’imatges o vídeos curts però està agafant molta força en el darrer any. Es pot fer servir per publicar fotos de la teva casa de lloguer, o fins i tot que els mateixos clients hi publiquin les seves fotos. Disposa de filtres per embellir les imatges i també funciona amb hashtags.
Sigui com sigui, el més fonamental de la presència a les xarxes socials és interactuar amb els clients de lloguer turístic, donar notorietat a la casa de lloguer entre els viatgers i potencials clients i donar una imatge de modernitat i proximitat que, en darrer terme condueixi a augmentar les reserves. Un estudi del mercat del lloguer turístic on ens enfoquem, determinarà quines d’elles són les més indicades per treballar-hi.