El mercat del lloguer immobiliari es un sector d’inversió molt atractiu. Però sovint, els propietaris que disposen de cases de lloguer tradicionalment estan més centrats en el mercat del lloguer a llarg termini. Però des de fa un temps, alguns inversors han descobert l’enorme potencial del lloguer temporal a curt termini especialment aquell enfocat a lloguer turístic. Ara bé, aquest tipus de lloguer es diferencia pel fet de que els clients esperen trobar serveis que van molt més enllà del simple lloguer de la casa. Els inversors han d’entendre molt bé aquestes diferències per tenir èxit en aquest negoci.

 

_MG_8641

 

Precisament, aquest darrer concepte és la clau de tot. Invertir en una casa per dedicar-la al negoci del lloguer turístic implica tractar aquesta activitat com qualsevol altre negoci on l’objectiu final és el benefici. Aquest no és un negoci passiu sinó que precisa d’un compromís constant per tal d’oferir als clients un producte que valgui la pena llogar. Vist d’aquesta manera, llogar una casa a Barcelona pot convertir-se en un treball a temps complert.

Des d’aquesta perspectiva, no es poden caure en errors com ara voler fer servir la casa per ús personal, esperant que el lloguer turístic pagui una part de casa teva. Al contrari, invertir en una casa de lloguer amb èxit vol dir que s’han tingut en compte els beneficis que el lloguer temporal pot generar en relació al cost de la compra de la casa.

 

AntoniAlcover 035

 

Dit això, la qüestió decisiva és saber si aquest lloguer temporal serà més rendible que un lloguer a llarg termini. Però aquí s’han de considerar molts factors, no només l’econòmic. El lloguer turístic implica gestionar molts aspectes de forma professionalitzada. Per això molts cops es fa necessari comptar amb els serveis d’una empresa de lloguer de cases, que suposarà un cost addicional a considerar. El millor que es pot fer per decidir si el lloguer turístic és una inversió interessant és plantejar diferents escenaris d’ingressos en funció de les expectatives del mercat i valorar els possibles resultats tenint en compte totes les variables.