Segurament, com molts altres propietaris, potser te fas aquesta pregunta: hi ha bons motius per llogar la meva casa? Certament, els temps que corren son difícils pel mercat immobiliari, però a poc a poc el sector s’està recuperant i molts propietaris estan començant a llogar novament. Vegem alguns motius pels que llogar pot ser tan interessant.

1.- Mantenir una vivenda es car, i més encara si està hipotecada. Amb el mercat de compravenda encara paralitzat, llogar es converteix en la opció més adequada per tal d’obtenir ingressos i mantenir la propietat.

2.- La rendibilitat dels lloguers, en especial del  lloguer de cases rurals, està pujant considerablement, sovint per sobre dels interessos bancaris o altres formes d’inversió similars.

Catalunyacasas-casal-1

3.- Està clar que una casa habitada es conserva en millors condicions que una casa tancada i el cost del manteniment pel propietari es molt menor.

4.- Actualment hi ha moltes empreses de lloguer de cases que s’encarreguen de tots els tràmits, especialment en lloguers temporals o de vacances, d’aquesta manera eviten tràmits als propietaris.

5.- Els riscs d’impagament son relatius ja que avui dia existeixen multitud de pòlisses d’assegurances que cobreixen qualsevol incidència que hi pugui haver en aquest sentit.

1_8 (1)

6.-  Si ens interessa molt vendre, existeixen fórmules que deixen oberta aquest possibilitat, com ara el lloguer amb opció a compra. Això pot resultar interessant tant pel propietari com pel llogater ja que part de les quotes es paguen a compte del preu final.

7.- El lloguer vacacional, sobretot en zones d’interès turístic com ara Barcelona o la Costa Brava, està en plena expansió i garanteix una bona rendibilitat. El lloguer d’una casa rural pot anar més enllà d’una simple font d’ingressos per a convertir-se en un vertader negoci.

8.- Internet ha obert molt el mercat. Els clients estan a la xarxa i això vol dir que és molt més fàcil que mai trobar algú interessat en la teva propietat. Una empresa de lloguer de cases amb experiència sempre pot venir bé per agilitzar el procés.

Si has trobat interessant aquest article sobre motius per llogar casa teva, no oblidis compartir-ho a les xarxes socials.