En els temps de la tecnologia, el màrqueting del lloguer turístic no pot ser aliè als nous mètodes de promoció i publicitat a Internet, que és el lloc on bàsicament tothom acudeix a buscar  una casa de lloguer. Però això no vol dir que sigui suficient publicar un anunci a la xarxa i esperar a veure que passa, és necessari seguir unes pautes que permetin que la nostra propietat sigui trobada ràpida i fàcilment.

 

2014-02-27 12.03.41

 

Una  bona planificació és fonamental. Per saber quines acciones volem fer i on fer-les és molt útil crear una llista i prioritzar-les. Per exemple, escollir els llocs on publicar els anuncis, decidir que posar-hi , quins criteris seguir en funció del mercat objectiu, quin perfils a son necessaris crear a les xarxes, etc. Es poden recollir idees de màrqueting de moltes fonts, com ara webs especialitzades i fer una llista de totes aquelles creiem que ens poden servir.

Un cop feta la llista preliminar, cal concretar expressament les accions que s’han de fer. Per exemple, si una de les tasques és crear un perfil a les xarxes socials, en aquest pas s’ha de concretar quina xarxa és la escollida i qui en farà la gestió. Si una altra idea es buscar llocs web de lloguer de cases rurals, l’acció concreta seria escollir el lloc exacte que més s’ajusti al perfil desitjat en funció de la nostra oferta. Es tracta, en definitiva, de dur les idees d’abans a la pràctica amb accions concretes.

 

J1_4

 

Un aspecte important, una vegada s’ha decidit el que cal fer, és veure quines podem fer per nosaltres mateixos i quines contractar a algú de fora per fer-ho. Hi pot haver tasques, que per la seva complexitat requereixin de professionals especialitzats.

El lloguer turístic es un mercat competitiu i les accions de màrqueting son cada vegada més importants, per això cal que aquestes es pensin bé i s’optimitzin per tal de no perdre temps ni diners fent coses que potser no son les més adequades. Segurament una agència o empresa de lloguer de cases ens pugui assessorar bé sobre quines accions son més adients en funció de les característiques de la nostra casa de lloguer.