Quan un propietari vol llogar la seva casa, hi ha una primera decisió que s’ha de prendre: fer-ho directament o a través d’una agència de lloguer. Les dues opcions tenen els seus avantatges i inconvenients i convé meditar-ho bé abans de decidir-se.

 

67

L’opció de llogar directament pot ser interessant si tens temps disponible que et permeti gestionar per tu mateix tot el que suposar un lloguer turístic i també caldrà tenir o adquirir certs coneixements de les gestions necessàries . En primer lloc, si encara no ho has fet, t’hauràs d’informar bé de tota la normativa aplicable i conèixer una mica el mercat del lloguer de la teva zona per saber quins preus i quina competència tens. El lloguer de cases per a vacances implica molts detalls que s’han de tenir en compte i és diferent del lloguer residencial.

 

El lloguer directe suposa temps de dedicació si vols que tot surti bé i preparar-ho tot amb paciència i planificació. Un punt imprescindible actualment, i que pot ser complicat de gestionar directament, és el màrqueting per Internet , el principal lloc de promoció de les cases de lloguer. També has de pensar que tota la comunicació amb els clients l’hauràs de fer directament.

 

1_7

L’altre opció per posar en marxa el lloguer turístic de casa teva seria contactar amb una agència professional. En aquest cas, ells s’ocuparien de tots els tràmits administratius i promocionals. És una opció molt recomanable si et trobes perdut entre els tràmits i no saps per on començar. Una agència, a més, es pot ocupar de tot el màrqueting i promoció de la teva propietat de forma adequada. Fins i tot, és possible que se puguin encarregar de la gestió de les reserves i el contacte amb els clients, de forma que tu no t’hagis de preocupar de res. Per aquest motiu, resulta una opció totalment recomanable si el que vols és anar ràpid.

 

Si tens una propietat disponible i tens pressa per posar-la al mercat del lloguer turístic, llavors una agència pot ser la millor alternativa per fer-ho ràpid i amb seguretat, especialment si és el primer cop que treballes en aquest mercat tan competitiu.