Si decideixes llogar casa teva per a lloguer turístic esperes preparar la casa, que la reservin i cobrar. Aquesta seria una situació ideal, però la realitat moltes vegades és diferent i resulta que alguns visitants no estan satisfets per algun motiu i en deixen constància, especialment a les xarxes socials o llocs web de reserva. En altres ocasions les queixes son per alguna incidència amb la casa que cal resoldre aviat. En aquests casos, podem tenir un problema si no sabem gestionar correctament aquestes situacions.

 

1_18

Una bona manera de solucionar els problemes quan es presenten es tenir sempre algú disponible a prop de la casa de lloguer. Si no ho podem resoldre personalment, potser podem arribar a acords amb algú altre perquè respongui en el temps més breu possible a les necessitats dels clients. D’aquesta manera, qualsevol incidència es pot resoldre aviat. Els turistes valoren la rapidesa en la resposta a les seves demandes. Igualment, cal fer un seguiment del problema per assegurar que no hi ha més queixes. La bona gestió pot fer canviar una queixa en una valoració positiva.

El turistes són els nostres clients i com a tals, mereixen sempre una disculpa si les coses no han anat com s’esperaven. Una disculpa sincera rebaixa la tensió i obre les portes al diàleg per tal d’evitar que els clients prenguin accions precipitades basant-se només amb la mala experiència i no en la resolució del problema. Per suposat, hi ha límits raonables que no s’han de creuar i quan tenim raó o els visitants s’extralimiten en les seves demandes, cal posar-ho en evidència i explicar amb arguments les responsabilitats de cada una de les parts.

 

sin título-352

Les queixes per Internet també poden suposar una mala publicitat i moltes vegades son difícils de gestionar quan els clients ja ha deixat la casa de lloguer. Per tant, la millor forma d’evitar-les és la bona comunicació abans de la sortida i assegurar-se de que l’estada de vacances a la casa de lloguer ha estat satisfactòria. Així i tot, si no podem evitar una mala crítica o queixa, cal contestar amb moderació i sempre tractant de donar una explicació raonada i útil per a futures reserves.