Moltes vegades els propietaris que volen llogar casa seva tenen dificultats per accedir al mercat de lloguer turístic degut al desconeixement o a la inexperiència. En aquest cas, una bona opció es treballar amb una agència de lloguer de cases. Hi ha moltes maneres de treballar amb una agència ja que aquesta es pot ocupar només d’una part del procés de lloguer, com ara la publicitat i les reserves, o també gestionar totalment la propietat de forma que el propietari no s’ha d’ocupar de res.

 

1_18

 

El més habitual per part d’una agència de lloguer és que s’ocupi del màrqueting, trobar nous mercats, la gestió de les reserves, la comunicació amb els possibles clients abans de l’arribada, entre d’altres. Així, els propietaris es poden encarregar ells mateixos del tracte amb els clients a partir de l’arribada així com dels canvis quan uns arriben i altres marxen. Però la part més tècnica i legal estaria gestionada per l’agència de lloguer de forma que el propietari es pot concentrar amb la part més personal de les reserves.

També, hi ha altres opcions de treballar amb agències que inclouen la gestió completa de la propietat. Es a dir, a més dels serveis abans esmentats, també s’ocupen de la neteja i el manteniment de la casa de lloguer així com del tracte amb els visitants. D’aquesta forma, el propietari es despreocupa del procés de lloguer i delega totes les tasques en l’agència. Aquesta forma de treballar és una bona opció pels que lloguen cases que estan allunyades de la seva residència habitual i es fa complicat realitzar aquestes tasques personalment.

 

JoseLuisBiguesiRiells 050

 

Escollir una agència de lloguer de confiança és fonamental per treballar amb seguretat i garanties legals. Depenent del temps i disponibilitat de que disposi el propietari, es podrà optar per delegar més o menys serveis. També és important conèixer bé les condicions de l’agència i la imatge que dona de la propietat als clients, hem de pensar que el responsable final del lloguer és el propietari i és la seva imatge la que està en joc de cara a futures reserves. Per tant, és imprescindible una bona comunicació amb els responsables per poder col·laborar de forma satisfactòria per a tots.